Από την Εφημερίδα.«Δημοκρατική Πρωτοπορία» της ΟΝΝΕΔ.6 /9 /1

Ιστορικές αναδρομές μέσα από κείμενα και μαρτυρίες.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε κάποια έγγραφα και θέλετε να τα δημοσιεύσετε και δεν μπορείτε παρακαλώ στείλτε μου ένα μήνυμα να τα ανεβάσω εγώ [ΠΑΝΤΑ με την υπογραφή σας]

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Admin
Πρόεδρος
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: Πέμ 28 Ιαν 2010, 21:12
Χρόνια εμπειρίας: 3-5 χρονια
Τοποθεσία: ΧΙΟΝΑΤΑ

Από την Εφημερίδα.«Δημοκρατική Πρωτοπορία» της ΟΝΝΕΔ.6 /9 /1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Admin » Κυρ 28 Αύγ 2011, 21:12

7-1-1943 Ό ΕΛΑΣ επιτίθεται στην περιοχή Ηπείρου για να διαλύσει τον ΕΔΕΣ. Τμήματα του ΕΛΑΣ αφοπλίζουν φυλάκιο του ΕΔΕΣ στην Τατάρνα.

1-3-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ αφοπλίζουν δολίως και διαλύουν την Αντάρτικη ομάδα του ταγματάρχη, Κωστόπουλου στο Μομβούνι Καρδίτσας, οι συλληφθέντες αξιωματικοί οδηγούνται αλυσοδεμένοι στο χωριό Κολοκύθι.
Ό Αρχισμηνίας Κωστορίζος εκτελείται στο δρόμο.

9-3-43 Ό ΕΛΑΣ διαλύει με δόλο στο Αυγερινό Βοΐ το Αντάρτικο τμήμα Σιδηροπούλου τον οποίον και εκτελεί μαζί με 10 αξιωματικούς του και πολλούς άντρες.

10-3-43 Ό ΕΛΑΣ εκτελεί μετά από φρικτά βασανιστήρια τους άνδρες της Αντάρτικης ομάδας Αγουριδέων στο ΜικρόΛιθάρι,επειδή αρνήθηκε να ενταχθεί σε αυτό.(σ.σ.αποτελούμενη απο 14 Ατομα)

7-5-43 Ό ΕΛΑΣ αφοπλίζει με δόλο το αντάρτικο τμήμα του Γιατρού Παπαϊωάννου στην Τριχωνίδα.

13-5-43 Ο ΕΛΑΣ αφοπλίζει με δόλο το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων (Πρώτη διάλυση).
Συγχρόνως διαλύει στην Φθιώτιδα την Εθνική Αντάρτικη Ομάδα του Λοχαγού Κρανιά.

4-5-43 Ο ΕΛΑΣ διαλύει αιφνιδιαστικά. την ομάδα του ταγματάρχου Καραμπέκιου στο Ξηρότερο.

16-5-43 Ό ΕΛΑΣ επιτίθεται κατά του τμήματος του Γιατρού Χούτα στο Βάλτο.

23-6-43 Ο ΕΛΑΣ αφοπλίζει ξανά το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων (Δεύτερη διάλυση).

12-7-43 Το ΚΚΕ υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας με το Κομμουνιστικό κόμμα Βουλγαρίας (ΚΚΒ) για την ίδρυση Σοβιετικής Δημοκρατίας στη Βαλκανική.

10-8-43 Ο ΕΛΑΣ υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας με το Αλβανικό ΚΚ.

6-9-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου διαλύουν στο Καστρίτσι την Εθνική ομάδα αντιστάσεως του υπολοχαγού Χρυσαπούλου Χρίστου και από τους αιχμαλώτους αξιωματικούς του εκτελούν τον αρχηγό της Ανθυπολοχαγό Σκρατσίλα Ανδρέα και τον υπασπιστή Νιγιάννη Ανδρέα.
Ό ΕΔΕΣ δέχεται ταυτόχρονα επίθεση από ΕΛΑΣΙΤΕΣ και Γερμανούς.Ο αγώνας αυτός κράτησε σχεδόν 4 μήνες.

23-10-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου προσβάλλουν στην Πετρίνα το αντάρτικο του Ταγματάρχη Καραχάλιου Χρήστου τον οποίο τραυματισμένο εκτελούν στις 16 Δεκεμβρίου.

28-10-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ διαλύουν στο χωριό Παλιοχώρα την ομάδα του Ίλαρχου Βρεττάκου Τηλέμαχου την οποία και εξολοθρεύουν.Ό αρχηγός της, θανάσιμα τραυματισμένος μεταφέρεται, στο μοναστήρι τής Νιόβης όπου και εκτελούν.

10-11-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ επιτίθενται κατά τής κωμοπόλεως των Μολάων. Στις 28 Δεκεμβρίου καταλαμβάνεται ή Κωμόπολη συλλαμβάνονται οι υπερασπιστές της και από τους αιχμαλώτους 42 τραυματίες ρίχνονται στο βάραθρο«Τρύπα του Ταράτσα».
Ο Ιερέας Καριτσιώτης μετά από φρικτά βασανιστήρια ρίχνεται ζωντανός μέσα στο Βάραθρο.

13-12-43 Ό ΕΛΑΣ υπογράφει σύμφωνα με τους Αλβανούς για την συγκρότηση μικτών Ελληνοαλβανικών ομάδων και υπαρχηγών.

22-1-44 Στο χωριό Καρυδιές Εδέσσης υπογράφεται νέο σύμφωνο συνεργασίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (ΚΚΒ).

30-3-44 Ό ΕΛΑΣ Πελοποννήσου υπογράφει σύμφωνο με τους Γερμανούς στην Άνω Κολλίνα με το οποίο διακόπτονται οι μεταξύ τους εχθροπραξίες.

Απρίλιος - 44 Ό ΕΛΑΣ εκτελεί στην παλαιοσπηλιά Γορτυνίας 35 Εθνικόφρονες.

17-4-44 (Πάσχα) Ό ΕΛΑΣ εξαπολύει γενική επίθεση κατά του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων το οποίο και διαλύει. Τους παραδοθέντες που επεισαν να παραδοθουν, Σχη Δ.Ψαρρό(εκτελεσαν πισώπλατα) και 170 περίπου αξιωματικούς και Οπλίτες εκτελεί μετά από φρικτά βασανιστήρια.

15-6-44 Στο όρος Αφροδίσιου ο ΕΛΑΣ εκτελεί 72 εθνικόφρονες.

15-6-44 Ισχυρές δυνάμεις του ΕΛΑΣ αφού καταλαμβάνουν το χωριό Βαλτέτσι, το πυρπολούν και εκτελούν 140 από τους υπερασπιστές του.

8-9-44 Ή Καλαμάτα και( σ.σ. ο Πύργος βλέπε 1944 Σεπτέμβριος Επίθεση Εαμιτών στον Πύργο Ηλείας ) δέχοντε την επίθεση ισχυρών δυνάμεων του ΕΛΑΣ, οι πόλεις καταλαμβάνονται και οι μάχες στοιχίζουν στους κατοίκους τουλάχιστον 200 νεκρούς μονο στην Καλαματα .

13-14-9-44 Το Ολοκαύτωμα του Μελιγαλά. 2.500 άντρες, γυναίκες και παιδιά περνούν από το λεπίδι των ΕΛΑΣιτών. Στην«πηγάδα»δεμένοι με συρματοπλέγματα ρίχνονται ζωντανοί παρακολουθούμενοι από τον ισάξιο των Ζέρβα, Ψαρρό, Α. Βελουχιώτη.

17-9-44. Μιμούμενοι τον Ιμπραήμ, οι ΕΛΑΣίτες εκτελούν στην Καλαμάτα 17 επιφανείς της κατοίκους χρησιμοποιώντας ρόπαλα και μαχαίρια. Κατόπιν κρεμάνε τα πτώματα από τους φανοστάτες όπου και παραμένουν μέχρι την επόμενη μέρα.

20-9-44. Για τρίτη φορά το ΚΚΕ συνάπτει σύμφωνο συνεργασίας με το ΚΚ Βουλγαρίας.

21-9-44. Πείθοντας την Βρετανική αποστολή ότι θέλουν την συμφιλίωση οι ΕΛΑΣίτες συλλαμβάνουν με δόλο τον Σχη Αβδέλλα Βασίλειο τον οποίο και δολοφονούν με μαχαίρι στην Δράμα.

22-9-44. Μετά από 24ωρη ηρωική αντίσταση ή πόλη των Γαργαλιάνων πέφτει στα χέρια των κομμουνιστών. 570 περίπου από τους κατοίκους της πληρώνουν με την ζωή τους το βαρύ τίμημα της ελευθερίας ενώ οι Δημοκράτες του ΕΛΑΣ λεηλατούν και πυρπολούν την πόλη.

Σεπτέμβριος 1944. Σε ενέδρα μεταξύ Σερρών και Βροντούς συλλαμβάνονται από τον ΕΛΑΣ άνδρες της ΠΑΟ πού εκινούντο μετά από διαταγή του στρατηγείου Μ. Ανατολής προς την Α. Μακεδονία. 21 αξιωματικοί δολοφονούνται με ρόπαλα και 350 οπλίτες εκτελούνται με μαχαίρια.

1-10-44. Ή ανταρτική οργανωση Φωστερίδη(Τσαους Αντων) ΕΣΕΑ δέχεται την επίθεση του ΕΛΑΣ πού''''''''υποστηρίζεται από μία Βουλγαρική πυροβολαρχία.""''

3-10-44. Στην θέση «Βέρνα» της περιοχής Κορυφασίου ο ΕΛΑΣ σφάζει 19 κατοίκους της Κυπαρισσίας.

Μια και ο ΟΔΗΓΗΤΗΣ της 15 / 8 / 82 στο δισέλιδο αφιέρωμά του για την αναγνώριση της «Εθνική αντίστασης»δεν μπήκε καν στον κόπο να μας παρουσιάσει έστω και μια μόνο περίπτωση από την προσφορά του ΚΚΕ στην αντίσταση κατά την κατοχή , θεωρούμε χρέος μας να τον βοηθήσουμε λίγο έστω και περιληπτικα να θυμηθεί το όργιο του αίματος, μέσα στο οποίο βύθισε τότε την χώρα μας.

Στοιχεία για τα ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΤΟΥ Ελας και Άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά θέματα που δεν κατάφερε να θάψει η πρόοδος παρά της απέλπιδες προσπάθειες της στον παρακάτω σύνδεσμο

http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index

(ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ INTERNET ΕXPLORER)

(σ.σ. Από μια πρόχειρη εκτίμηση σύμφωνα με τα παραπάνω και φυσικά χωρίς να αναφέρονται όλες οι επιθέσεις του Ελας κατά των Ελλήνων στη Συγκεκριμένη Εφημερίδα,τα θύματα των Κομμουνιστών ανέρχονται σε 4.224 Έλληνες.Επίσης δεν αναφέρετε τι απέγιναν όσοι γλίτωσαν από τη διάλυση των αντιστασιακών οργανώσεων , τους οποίους ο Ελας τους κυνήγαγε και μετά τη διάλυση , τα θύματα του Ελας κατά τη Διάρκεια της Γερμανικής κατοχής υπολογίζονται σε 40.000 περίπου)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου στο βιβλίο του «Τι είπα στο Λίβανο», σελ. 26 γράφει :

«Εις τον κ. Πισπίρην Διοικητήν της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ ετηλεφώνησα την απάντησιν μας εις την Επιτροπήν και εσυμφωνήσαμεν. Ο Ταγματάρχης Πισπίρης όμως μετά του Καπετάνιου της Μεραρχίας του και του Πολιτικού Καθοδηγητού, υπέγραψαν ανακωχήν μετά των Γερμανών. ΑΝΑΚΩΧΗΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ, δια να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους να μας κτυπήσουν. Τούτο διευκόλυνε τους Γερμανούς, οι οποίοι άρχισαν ταυτοχρόνως μετά του ΕΛΑΣ την επίθεσιν τους εναντίον μας.

Έγινε, υπεγράφη Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ υπό της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ εν γνώσει του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ.
Ασφαλώς ναι.

Διότι όταν την επαύριον δια κρυπτογραφικού τηλεγραφήματος η περί ης πρόκειται μεραρχία ανέφερεν τούτο, το Γεν. Στρατηγείον του ΕΛΑΣ, όχι μόνον δεν αντέδρασεν, αλλά εδέχθη πλήρως την κατάστασιν και συνεργάσθη κατά ένα τρόπο με τους Γερμανούς.

Την 10 Οκτωβρίου 1943 κατέπαυσαν αι εχθροπραξίαι μεταξύ ΕΛΑΣ αφ΄ ενός και Γερμανών και Τουρκαλβανών αφ΄ ετέρου.

Όλα τα στοιχεία περί της ανακωχής ταύτης είναι κατατιθεμένα εις το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Διαταγές πρωτόκολλα και τηλεγραφήματα, αποδεικνύοντα την προδοτικήν ταύτην πράξιν, είναι κατατιθεμένα.

Δεν ειπώθηκε Άδικα λοιπόν,από το Γέρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπανδρέου οτι:
«Το ΚΚΕ έγραψε λίγη εθνική ιστορία και πολύ Εθνικό Έγκλημα και οι Κομμουνιστές είναι αδίστακτοι στα ψευδή, στη συκοφαντία και στην αλλοίωση των ιστορικών γεγονότων»

Δείτε Ημερομηνίες που εγιναν οι επιθέσεις των Ελασιτων και οι δολοφονίες Ελλήνων , Η Διάλυση του 5/42 (ΕΚΚΑ) και η δολοφονία του Σχου Ψαρρού και 300 ανταρτών του εγινε Πάσχα του 1944 , Η Επίθεση στη Καλαμάτα εγινε Ανήμερα του Σταυρού Σεπτέμβριο του 1944 , Η Επίθεση στην Κόνιτσα εγινε 25 Δεκεμβρίου 1947 Ανήμερα Χριστούγεννα

Ηχητικό αφιέρωμα 1945-1949

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

Άμφισσα , Κεντρική Πλατεία Προτομή του Συνταγματάρχου Δημήτριου Ψαρρού ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ
Εκτελέστηκε μαζί με 300 ακόμα αγωνιστές (αιχμάλωτους) του Συντάγματος του από τους Ελασίτες του Άρη Βελουχιώτη και του Διαμαντή Ανήμερα Πάσχα του 1944 .

Η προτομή υπήρχε εκεί πριν περάσει κάποιος προοδευτικός Δήμαρχος , ο οποίος γλύφοντας τους Κομμουνιστές για να πάρει μερικούς ψήφους την Έκρυψε στην Μητρόπολη της Άμφισσας, πίσω από πορτοκαλιές για να μην τη βλέπει ο κόσμος και μαθαίνει τα εγκλήματα του ΚΚΕ.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί στην Άμφισσα υπήρχε οδός η οποία ονομαζόταν 4ης Νοέμβριου , κι αυτή τον πείραζε αυτόν και τους ψηφοφόρους του του ΚΚΕ και την αντικατέστησε με Εθνικής Αντίστασης.

4 Νοεμβρίου 1947 ορισμένοι Ψηφοφόροι του "Προοδευτικού" Δημάρχου έκαναν επίθεση για να Μπολσεβικοποιήσουν, την Άμφισσα με ότι αυτό συνεπάγεται και έσπειραν πάλι τον τόπο με σταυρούς Ελλήνων, Ελλήνων που πολέμησαν για να μπορεί ο Συγκεκριμένος Δήμαρχος να βάζει Υποψηφιότητα , γιατί αν είχαν επικρατήσει οι ΕαομοΒούλγαροι , σίγουρα θα είχε πάει για διακοπές σε κάνα Ξερονήσι . Πατήστε για Λεπτομέρειες . . . . . .

Δυστυχώς ομως οι σημερινοί πολιτικοί , δεν εκτιμούν και δεν σέβονται τίποτα ξεπουλάνε τα πάντα στο βωμό της ψήφου και τις κουτάλας.

Αλλά και οι μεταγενέστεροι Δήμαρχοι της Άμφισσας , γλύφοντας κι αυτοί τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ , μήπως αρπάξουν καμιά ψήφο , τα άφησαν και τα αφήνουν ως έχουν. Γιατί να τ αλλάξουν άλλωστε και να χασουν την κουτάλα ;
Ο Ήρωας Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Δημήτριος Ψαρρός κρυμμένος, και ο Σφαγέας του Άρης Βελουχιώτης ανδριάντας σε κεντρικές Πλατείες , αυτή είναι η Ελλάδα του Σήμερα .


>>>>>Χρυσοθήρες το επίσημο κανάλι (ΕΓΓΡΑΦΗ)<<<<<
Πως ανεβάζουμε φωτογραφίες
Πως ανεβάζουμε βίντεο από το Youtube

Σωκράτης:
«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα» (ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα)

Απάντηση