Ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου

Ειδήσεις από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Εδώ μπορούμε να ανεβάζουμε ειδήσεις από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να τα σχολιάζουμε πάντα με κόσμιο τρόπο χωρίς βρισιές.
Άβαταρ μέλους
Admin
Πρόεδρος
Δημοσιεύσεις: 274
Εγγραφή: Πέμ 28 Ιαν 2010, 21:12
Χρόνια εμπειρίας: 3-5 χρονια
Τοποθεσία: ΧΙΟΝΑΤΑ

Ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Admin » Πέμ 05 Μάιος 2011, 12:46

Ακόμα ένα «λαβράκι» από επαρχιακό ΜΜΕ! Το arcadiavoice.gr προέβαλε συνέντευξη της αρχαιολόγου κ. Λιάνας Σουλβατζή η οποία περιγράφει την πορεία των ανασκαφών της στην Αίγυπτο τη δεκαετία του 90’ για την εύρεση του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου. Η αρχαιολόγος περιγράφει τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματά της αλλά και το πώς οι προσπάθειες αυτές...


διακόπηκαν με παρέμβαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1996. Η κ. Σουλβατζή μιλάει για τις ενέργειες του τότε πρωθυπουργού κ. Σημίτη. Αναφέρεται επίσης στον κ. Πάγκαλο και στην προτροπή του να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στην έρευνα γιατί αυτή συνέπιπτε με την περίοδο που το «Σκοπιανό ζήτημα» απασχολούσε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Ακόμα περιγράφει την παρόμοια αντιμετώπιση που είχε από τη ΝΔ όταν αυτή έγινε κυβέρνηση αναφέροντας την αδιαφορία του κ. Καραμανλή και του κ. Αγγέλου. Χαρακτηριστικά λέει πως ο κ. Τατούλης, ενόσω ήταν Υφυπουργός Πολιτισμού τη διαβεβαίωνε ότι θα προωθήσει το ζήτημα.

Όμως όταν αποχώρησε από το Υπουργείο, την πληροφόρησε πως η υπόθεση «έπεφτε σε τοίχο». Άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η συνομιλία που είχε και με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αίγυπτο ο οποίος χαρακτηριστικά της είπε «πολλές φορές όποιος λέει την αλήθεια την πληρώνει».

Δεν ξέρουμε πραγματικά τι να πιστέψουμε και ποιον να εμπιστευτούμε σε αυτήν τη χώρα! Ας βγει κάποιος να διαψεύσει την κ. Σουλβατζή και να μας εξηγήσει τι συμβαίνει.

Βέβαια, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή και τις πρόσφατες δημοσιεύσεις των αρχείων wikileaks «ο Αμερικανός πρέσβης Σπέκχαρντ συναντήθηκε με τον Θεόδωρο Πάγκαλο και στις 15 Φεβρουαρίου (σ.σ. 15/02/2008) έστειλε ένα τηλεγράφημα στο οποίο έγραφε ότι “ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ήταν γνωστός για τη “σκληρή γλώσσα” του και τη μη διπλωματική προσέγγισή του. Πιστεύει ότι η υπόθεση της ονομασίας είναι γελοία και μία καταστροφή εξαρχής. Τώρα που η Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει δημιουργηθεί, υποστήριξε ο Πάγκαλος, οι Μακεδόνες πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια ονομασία θέλουν.

Όσο για τις ελληνικές ανησυχίες για επεκτατισμό της Μακεδονίας είναι και αυτές γελοίες και προέρχονται από τις ελληνικές αναμνήσεις από τον Εμφύλιο πόλεμο. Όσο για το αδιέξοδο που έχει σημειωθεί ο Πάγκαλος τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ανησυχούν πως θα το χρεωθούν. Χαρακτήρισε λογική τη λύση Νίμιτς και σημείωσε ότι είχε πει στην Μπακογιάννη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκμεταλλευθεί το ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά δεν θα εκμεταλλευθεί το θέμα σε βάρος της Ελλάδος”».

Για αυτό, καλό θα είναι οι πολιτικοί μας, μαζί με την κ. Σουλβατζή, να διαψεύσουν και τα λεγόμενα του παραπάνω τηλεγραφήματος. Πάντως, η μόνη δήλωση για την οποία δε θέλουμε διάψευση είναι η πρόβλεψη του πατέρα της κ. Μπακογιάννη ότι «η υπόθεση του ονόματος Μακεδονία θα ξεχαστεί σε 10 χρόνια». Την έχουν διαψεύσει οι ίδιοι οι Έλληνες και ο χρόνος…
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Spoiler:
trelokouneli.gr


Αιτήσεις Συντονιστών Φόρουμ
Πως ανεβάζουμε φωτογραφίες
Πως ανεβάζουμε βίντεο από το Youtube

Σωκράτης:
«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα» (ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδήσεις από τον κόσμο”